Ervaring opdoen met Talis

Digital mocht vandaag weer mee voor een rondje ervaring in het M1. 

Hij blijft het op vreemd terrein spannend vinden. Wat zich uit in het kort maken van de hals en kleine snelle passen maken. Waardoor we met inrijden bijna alleen maar galopperen. 20 minuten lang spanning af laten vloeien. Steeds een beetje meer been eraan proberen te leggen en van voren te laten zakken. Meer lengte pakken in de hals. 

We hadden 2 proeven bij dezelfde jury. 

In de eerste proef waren onze middengangen door de spanning niet goed genoeg. Hij blijft dan te gespannen en gaat sneller over de benen in plaats van dat hij juist meer ruimte pakt. Hetzelfde met het hals strekken. Hij krult zich dan op. Blijft in zijn schulp en zakt niet tot nauwelijks. 

Ons galop stuk ging daarentegen wel een stuk beter en hadden we een hoop sevens. De middengalop moest nog wel meer gemarkeerd worden. Nog duidelijker weg en terug. 

De tweede proef was minder netjes, waardoor er veel 5-en op het protocol kwamen. Ik reed met het binnenkomen de verkeerde kant op, Talis sprong aan in galop waar hij naar draf moest. 

Uiteindelijk hebben we er weer wat km op de meter erbij en alsnog een kleine winst gereden met 189 en 183.5

Digital ~ M1 +5