Nieuw paard?!

Enige tijd geleden had ik les met Dolár, ja ja die is er ook nog! Tijdens het uitstappen praten we de les nog wel eens door. Deze keer vroeg Manon of ik er wel eens aan had gedacht om een kwpn-er te kopen. Tuurlijk heb ik daar aan gedacht.  Eerlijk is eerlijk, ik kan niet zonder barokke boefjes maar makkelijk wedstrijd rijden is het niet. Je moet extra netjes je proeven rijden en dan nog. Sommige juryleden vinden het beoordelen van een barok paard zo lastig. Echter had ik tot nu toe nog niet een kwpn-er gevonden waar ik nou warm van werd. Nouja buiten Arch, die vond ik al sinds ik bij Manon sta super gaaf. Maar die stond toch niet te koop. Manon kennende komt die ook echt niet te koop. 

Toen ik vroeg waarom zij dat vroeg, begon ze toch over Archibald. Dat ze erover na aan het denken was om hem misschien toch wel te verkopen. Het liefst aan iemand die weer vanuit de basis omhoog ging rijden, of een young rider. Daar was hij ook geschikt voor. Toen vroeg ze of ik eventueel interesse had. 

Ik denk dat ik serieus waar met mijn mond open enige tijd naar Manon had gekeken. Want A: Arch te koop? B: Je wilt dat ik hem koop?

Oftewel C: Je denkt dat wij wel een match zouden zijn?

Gezien Arch echt Manon haar maatje is was, kwam dat wel binnen. Iemand die zegt dat ik goed genoeg ben voor haar topper? Wauw.

Nu moesten we er natuurlijk wel echt over nadenken. Manon zelf ook. Ze had er nog niet echt verder over gedacht. Maar ze zat er wel mee. 

Ik heb toen eerst gezegd dat ik mij vereerd voelde dat ze het aan mij vroeg, maar dat ze het wel zeker moest weten. Na een paar weken het er niet over gehad te hebben kwam ik een keer op stal aan en was Manon in de buitenbak aan het rijden. Ze stopte en vroeg of ik er niet even op wilde. Dus ik vroeg: ‘Weet je dat zeker?’ Ja tuurlijk, pak je laarzen. Hup erop. Zo gezegd zo gedaan. Volgens mij dacht Arch echt zo van Thu fuck? 

Waarom? Manon was naast 2 andere personen de enige die ooit op Arch gereden had. 1 keer heeft Hans Peter Minderhoud erop gezeten en 1 keer iemand van stal. Vlak voordat Manon had besloten hem te verkopen. Om te kijken hoe hij was met een vreemd persoon erop.

Goed ik erop gestapt. Durfde nog net adem te halen. Had het gevoel dat Arch dat ook een beetje had. 

De weken die volgde heb ik nog een paar keer gereden. We moesten allebei zeker zijn dat we er allebei een goed gevoel over hadden. Guys dit is Archibald, hoe kan je geen goed gevoel hebben?  

 

Maar het moet natuurlijk ook wel klikken. En waar ik een beetje in het kleuter type paarden karakter zit was Arch echt wel een ander verhaal. Mega serieus. Hij weet dat de bak 20×60 is en kent alle oefeningen. 

Na wat overleg her en der hadden we besloten het te doen. Ik kan het nog steeds niet geloven.. maar toch is het zo. Kingsley Archibald, het top paard van Manon is verkocht aan.. ons! Kan niet beschrijven hoe dit voelt. Ben zo blij en hoop zo dat ik kan voldoen aan Manon haar missie en visie om ons naar de top te brengen en hopelijk zelfs U25 te kunnen gaan rijden. We gaan ervoor. 

Lieve Manon, als je dit ooit leest. Ik ben je zo dankbaar voor deze kans. Dat is niet uit te spreken. Dan mijn lieve ouders die er een volle 100% in geloven. To the moon and back 😍

Onze knappe Empie gaat verder onder Manon. Dat was beter zo. Gezien ik met Empie geen klik had.

 

33745825_10209710170589930_2529314774714417152_n.jpg