Trainer

Zonder een trainer en/of coach kom je er niet. Iemand die jou en je paard begrijpt. Iemand die ervoor zorgt dat jij en je paard het juiste pad bewandelen.

In het verleden heb ik van hele verschillende mensen les gehad. Van iedereen kan je wel wat meenemen in je training. Zo ben ik vanuit mijzelf een best afwachtende ruiter. Zo leerde ik dat ik niet bang moet zijn om eraan te rijden. Zelf de piloot zijn in plaats van de passagier. Bij een ander leerde ik weer meer over verzameling. Maar altijd had ik het gevoel dat ik maar wat deed wat de ander zei. In plaatst van echt met en op je gevoel te (leren) rijden. Ik wilde wél vanuit mijn gevoel handelen maar dat werd bij verschillende trainers niet gewaardeerd.

Nu les ik bij de eigenaresse van de stal waar ik nu sta. Zij rijd zelf op grand prix niveau en heeft verschillende paarden op dat niveau uitgebracht. Waarvan alle paarden zelf opgeleid.

Wat ik zou willen meegeven aan jullie is; luister goed naar je paard. Wat verteld die? Past dit bij jullie? Of hebben jullie toch een andere aanpak nodig? Kijk wat het voor jullie brengt, of wellicht niet brengt.