Portugezen samen op pad

 Vandaag gingen Manon met Empie en ik met Talis op wedstrijd in Nieuw-vennep. 

Manon ging in het Z2 wat ervaring opdoen. Wij gingen weer voor de extra km op de teller. 

Het was vandaag weer super mooi weer en Dig was super rustig. Konden zo met een lang teugeltje naar de in rijbak. Op gegeven moment begon hij te spoken langs de lange zijde en ik begreep niet helemaal waarom. Tot iemand zei dat er daar een pomp zat die geluid maakte. Dat verklaarde zijn gedrag wel. Hij vond dat spannend. Uiteindelijk kon ik hem er toch langs krijgen en had hij besloten dat hij toch niet vermoord werd. 

Ik moet zeggen dit was de eerste proef met Talis ooit dat ik eraan kon rijden. Dat ik ergens anders aan kon denkend dat aan ho braaf, rustig maar, ademhalen. In de middendraf moet hij zich nog meer dragen en onze middengalop moet ook meer. Af en toe lijkt het ook alsof hij zelf inhoud. Zo van Yo, die bak is maar 40m lang he? 

Ook met Talis was onze AC lijn niet helemaal waar hij moest zijn. Wel had hij in de tweede proef een 7.5 voor zijn middendraf en voor zijn schouderbinnenwaards. Helaas sprong hij ook over in galop op de een na laatste lijn wat voor een 4.5 zorgde.  Ook hadden we in het halthouden – achterwaards een storing. Want hey, zijn dat daar nou veulens?!?! Ja Talis.. in het weiland naast de rijbak stonden inderdaad veulens. Als er een ding is wat hij interessant vind, zijn dat wel veulens. 

Dig was vandaag 2 keer eerste met 193.5 en 186.5

Digital ~ M1 +8

33592060_10209707929413902_128999922555944960_n.jpg