Mij

Op 9 juli 1996 kwam ik ter wereld te Haarlem. 2 jaar daarvoor werd mijn broer geboren. Die niks met paarden heeft.

Ik begon op 12 jarige leeftijd te rijden. Wat relatief laat is in de paardenwereld. Mijn broer was helaas zwaar astmatisch en allergisch voor dierenharen. Waardoor ik als klein meisje niet mocht gaan rijden. Hier is hij uiteindelijk overheen gegroeid. Waardoor ik toch nog kon beginnen met paardrijden.

In de tussentijd ben ik altijd druk geweest met school, hockey en tennis. Totdat ik op de manege mocht gaan rijden.

Al snel werd ik weer verliefd op de paarden en ben ik na 1.5-2 jaar gaan kijken naar een verzorgpaard in de buurt. Na een jaar intensief mijn verzorgpaard te hebben gehad hadden wij ons eerste eigen paard gekocht. Lobke, een friese merrie. Na een jaar hebben we haar terug gebracht, wegens geen klik onder het zadel. Daarna hebben we Udo gekocht, een kwpn ruin. Na 2 jaar blessure in en uit hadden we besloten dat het leuk moest blijven. Daarna kwam Cartujano XCIV op mijn pad. Een Pre (toen nog hengst) ruin van 6,5 jaar. Cartujano heb ik op dit moment nog steeds en met hem is het wedstrijd rijden begonnen.

De voorwaarde waren altijd school eerst, dan paarden. Zo heb ik uiteindelijk mijn vmbo en havo diploma gehaald. Helaas werd ik ziek en moest ik stoppen met mijn studie fysiotherapie. Nu ben ik al aan de betere kant maar ben nog niet daar waar ik wil zijn kwa gezondheid.

Ik heb de Ziekte van Lyme waarschijnlijk opgelopen toen ik ongeveer 16 jaar oud was. Dat is echter pas sinds Januari 2016 daadwerkelijk bevestigd door een Lyme kliniek in Brussel.

Tijdens mijn ziekte periode ben ik erachter gekomen hoe bijzonder paarden zijn. Ook ben ik erachter gekomen hoe leuk ik het vind om met paarden bezig te zijn. Zodoende ontstond het plan om hogerop te komen in de sport met uiteindelijke doel de Grand Prix en een draaiend eigen bedrijf in de paarden.