M1 Debuut met Digital

Eerste M1 wedstrijd digital 

Vandaag hebben Digital en ik een overstap gemaakt naar het M1. Dat mag gezien Cartujano nu M1 is met winst én Digital al eens hoger is gestart. Dan mag je de hoogste klasse van beide “partijen” starten. Dat is nu dus het M1.

Wederom een binnenwedstrijd. Dit maal heel dicht bij huis bij de Poelenburg in Schoorl. 

Digital had in het begin wel even wat spanning maar eenmaal in de rijbak konden we dat goed afvloeien. Het is nog erg zoeken naar wat voor ons werkt. Hij wordt gespannen en maakt zich dan net één klein strak propje. Manon zegt dan alsnog naar voren rijden. Maar dat voelt zo tegenstrijdig. Hij wordt zo licht van voor dat ik het gevoel heb dat ik helemaal stuurloos ben… en stuurloos naar voren? hmmm… Anybody who wants to volunteer? 

Door toch wat spanning wordt Digital zijn draf wat kort en snel. Helaas konden we in de middendraf dan ook niet onze mooie ruimere draf vinden. Hier hadden we dan ook geen voldoendes voor. In de contra dacht Talis even dat hij een wissel moest springen waardoor dat ook een onvoldoende kregen. Het halstrekken was ook even een dingetje. Als hij zo gespannen is wil hij die hals echt niet “geven”. Aanspringen in galop ging ook niet op de hulp. Dat was dan weer lomp van mijzelf. De tweede proef ging iets beter.

Toch allebei weer een goede ervaring rijker. Waarom zou je denken. Omdat we toch beide proeven uit hebben gereden en zo rustig mogelijk zijn gebleven. Het is allemaal nog spannend op vreemd terrein en dat is oké. Dan moeten we zorgen voor rustige fijne ervaringen. 

In de eerste proef hadden we uiteindelijk 174.5 en in de tweede 181.

Dat betekend eerste puntje in de M1! 

Digital ~ M1 +1