Paarse bloemetjes zijn wel eng! ~ Cartujano

Na thuis flink doorgetraind te hebben gingen Cartujano en ik vandaag weer eens op pad. Cartu en ik wedstrijd bij het mooie Mariënweide in Aerdenhout. Voor een tweede poging in het M1.

Gezien het onze eerste wedstrijd sinds vorig jaar was ging ik er vanuit dat Cartu een beetje druk zou zijn. Nou dat was hij ook zeker.

Met inrijden had ik hem daarom ook wat extra laten galopperen.

Eenmaal de ring in was hij semi braaf en begonnen wij aan onze proef. Die niet eens zo heel gek ging tot het H-K middengalop (punt 12).

Ik zal een kleine schets geven van wat er gebeurde. Terwijl ik gas gaf, zag Cartu ineens vlak naast de bakrand ( en eigenlijk nog half in de bak ook) een bosje met paarse bloemetjes. Cartu dacht natuurlijk dat dat vleesetende planten waren en rende vervolgens als een speer de andere kant op richting de uitgang. Waar ik met 1 been nog hangend in de beugel hem toch vertelde dat dat niet hélémaal de bedoeling was. Dat die bloemetjes toch echt niks kwaad konden gezien ze bij punt 1 tot 11 daar ook al stonden en hij er toen gewoon langsliep. 

Anyway… 

Terug naar het punt weer aangesprongen naar galop en nog een poging gedaan om die h-k middengalop voor elkaar te krijgen met wat extra stelling om hem langs die (nu semi enge) paarse bloemetjes te krijgen. 

Mijn halve grote voltes vind hij nog steeds wel lastig, gaat nog behoorlijk hard en ik zelf ben echt een ster in verdeling van de bak (not.) Dus die vielen ook een beetje tegen. Daarbij krabbelt Cartu met extreme drukte nog wel eens achter de loodlijn en dan is het stuur ook niet altijd wat het geweest is.

De tweede proef daarentegen ging een stuk beter, op het binnenkomen na, daar was hij even een dronken Spanjaard. Buiten dat was deze proef een stuk rustiger en konden we daardoor ook beter laten zien dat we thuis toch echt wel geoefend hadden. Gelukkig ook geen paarse bloemetjes naast deze bak. 

De uiteindelijke uitslag van de proeven was 170 & 191,5

Zo zie je maar weer wat een verschil er tussen twee proeven plaats kan vinden.

Hadden wij toch mooi even ons eerste puntje in de M1.

Cartujano ~ M1 +1