Eerste outdoor wedstrijd met Talis – SLIK!

Digital mocht vandaag mee voor onze eerste outdoor wedstrijd! 

Doel : Rust en controle.

Ken je dat welbekende gezicht als iemand aan het hyperventileren is en in z’n zak adem haalt? Zo voelde ik mij even vandaag. Ik weet het, het is niet onze eerste wedstrijd. Maar wel onze eerste buiten wedstrijd! 

Het komt vast wel goed dacht ik in eerste instantie. Alleen thuis is hij buiten ook iets meer paard dan binnen. 

Na enig sinds wild te hebben los gereden mochten we de baan in.

Is er geen bak omheining….

O – ké.

Ik weet niet of jullie dit nog weten. Of dat dit ooit überhaupt voorbij is gekomen, maar Cartujano is in een van onze eerste wedstrijden een keer de baan uit gerend. Ik had dus even een kleine flashback. Laten we dat nu even niet doen.. 

Er was alleen een lage betonnen bakrand en een hele hoop verschillende bloemetjes en struiken. Oh en nog een paar paarden in een soort van uitloop stalletje. 

Goed. De proef in. 

Binnenrijden en het belletje gaat. Daar kan niet veel aan fout gaan zat ik te denken. Elke proef is toch AXC binnenkomen? Toch? Oh nee nee, we waren de peeskappen van Talis vergeten af te doen. Daar ging het binnenkomen voor een 7, daar kwam namelijk -2 bij. 

In de halve volte contra galop kon ik alleen maar heel hard denken : NIET OMSPRINGEN. 

Daar heeft Digital namelijk tegenwoordig een spelletje van gemaakt. Hij springt zijn wissels ook zo makkelijk, maar nee Talis. Hoeft niet in het M1.

Onze verruimingen bleven wederom thuis en kregen we 4-en voor. Maar daar stonden toch heel wat mooie 7-ens tegenover. 

Op het zicht leek hij best rustig en hadden we een mooie rustige aanleuning. Maar ondertussen voelde het alsof ik op een of andere ijsberg zat. Super strak en gespannen. Dat is wel jammer. Hij kon nog niet echt ademhalen vandaag. Wel liet hij zich nog semi goed rondsturen. Daar ben ik wel heel blij mee.

We moeten toch nog een beetje een combinatie op vreemd terrein worden. 

Uiteindelijk hadden we 183.5 en 180 gereden.

Weer 2 puntjes erbij!

Digital ~ M1+ 3