Clinic bij Florian Bacher

Deze zondag om 16:15 had ik een clinic bij Florian Bacher in Ter apel. Samen met mijn papa zijn wij al vroeg vertrokken richting de andere kant van het land.

Florian Bacher is bereiter Spanische Hofreitschule en grand prix ruiter.

Enige tijd geleden werd mij gevraagd door Amber of ik wilde deelnemen aan een clinic van Florian. Ik had van de vorige keer zeer positieve ervaringen gehoord. Dus ik dacht, waarom niet?

Toen ik vandaag op Digital stapte had ik zo ongeveer 3 weken niet gereden. Op Digital dan he, tuurlijk heb ik op mijn Spaanse vriend wel gereden. Ik moest toch wel weer eventjes wennen. Ook moest ik even wennen aan de manier waarop er les gegeven werd. Nou had ik al een les gehad in het engels, dus dat was het probleem niet. Maar Florian gebruikte net iets andere woorden met zijn uitleg waardoor ik af en toe miste wat hij begreep. Ondanks dat heb ik super lekker en fijn kunnen rijden met Digital. Ondanks allemaal mensen langs de kant en een extra hek in de bak waar ik af en toe ruzie mee had als ik daar langs kwam.

Wat ik leerde van Florian was om zelf het tempo te onderhouden, met name in galop. Dan probeerde Digital heel stiekem het tempo een beetje over te nemen. Dus werd de focus gelegd op verzamelen en mocht ik ook voelen hoe ver je kan gaan in verzameling. In de draf werd de focus gelegd op activiteit behouden in het achterbeen terwijl je verzameld en door rijd naar de tweede draf.

Ook hebben we oefeningen gereden zoals appuyeren in draf en galop. Hoe zet je die oefeningen in en hoe bereid je je oefening voor?

Digital is erg gevoelig met de zijgangen en als je iets te veel been geeft dan komt zijn kont voor zijn schouders uit. Wat natuurlijk niet de bedoeling was. Met eerst recht de diagonaal op te rijden en hem dan mee te nemen met mijn buitenbeen ging dat veel beter. Hieronder kunnen jullie een stukje film zien van mijn clinic. Veel kijk plezier!