Hard aan de bak in Ter Apel & wedstrijd Digital

Dit weekend was ik samen met Cartujano naar Ter Apel gereden. Met de vrachtwagen weliswaar, niet echt gereden natuurlijk.

Op 3 augustus had ik in de avond les met zowel Digital als Dolár.

Als eerste had ik Digital opgezadeld, nadat ik hem grondig gepoetst had. Soort van bonding voordat je gaat rijden ?

20767715_10208055291698992_8233281531949998948_n

Digital

Gekkigheid natuurlijk, maar nu was ik er toch. Bas gaf ons z’n 45 minuten les en probeerde mij zo goed mogelijk te laten voelen wat voor verandering Digital had doorstaan de afgelopen paar maanden. Dat kon ik natuurlijk al zien maar nu kon ik het ook zelf voelen. Een enorm verschil in beweging en gedragenheid. Zijn balans was ook veel beter en de aanleuning was nu een echte aanleuning. Het was opstappen en wegrijden. Connectie van achter naar voor. Aanvoelen hoe je precies naar de verzameling toe rijd. Het verschil tussen het aangeven van verzameld draven en passage. Aanvoelen hoe je een wissel voorbereid. Wanneer spring je wel een wissel en wanneer stel je uit?

Na die 45 minuten stapte ik met voldoening af. Trots op Digital die zo goed gaat en dankbaar dat Bas dat zo netjes met hem doet.

20727887_10208055292219005_4007238315465080072_n

Dolár

Vervolgens mocht ik op Dolár. De vorige keer dat ik op Dolár zat was hij nog niet echt klaar voor mijn klunzigheid denk ik. Deze keer ging het vele maten beter. Nu kon ik er ook aan rijden en telkens de ontspanning terug vinden. Heel mooi te voelen rug gebruik. Dolár is een totaal ander paard dan Digital. Ieder paard hoor je zo vriendelijk mogelijk te rijden, Dolár rijd je echt met zijde handschoenen. Iets wat erg lastig is als je er niet aan gewend bent. Op Digital kan je opstappen en wegrijden, die springt ook een wissels als je de hulp niet helemaal goed geeft. Dolár daarentegen niet. Alles moet kloppen. Alsof je een cijferslot probeert open te maken, opzoek naar de juiste combinatie… en klik. Daar is hij.

De volgende dag moest ik op de blaren zitten en voelde ik mij flink beroerd. Dus heb ik aan de bakrand gestaan terwijl Bas de paarden reed. Ook had Bas Cartujano gereden, om te kijken hoe ik daarmee door de bak kom. Een frisse blik en aanvulling op hoe nu verder. Hij was niet ontevreden en vond het een geinig paard. Wat extreem veel aanbied in de verzameling. Hier en daar wel wat kleine dingetjes, maar niks groots.

20708487_10208055291618990_6268991202247297931_n

Cartujano

Erg leuk op hem weer eens onder iemand anders te zien, dat gebeurd natuurlijk (bijna) niet. Daarna is hij behandeld door Amber. Die inderdaad de dingen terug vond waar wij in het werk tegenaan liepen. Ze vond het goed dat ik die conclusie zelf  ook had kunnen maken. Genoeg om verder te puzzelen met de Spanjaard.

Zondag mocht Digital weer met Bas op wedstrijd. Dit keer in Noord-Sleen. Het ging al een stuk beter dan de vorige keer. De series waren ook al een stuk rechter. Wel weer verschil in jury maar alsnog weer een winst punt erbij gereden. Totaal van 60.72% en een 7e en een 14e plaats.

Wat uiteindelijk een 9e plaatst werd van de 23 deelnemers. Moe maar voldaan mochten wij weer naar huis toe.

IMG_0233.jpg