Wanneer het niet gaat zoals gehoopt…

Dit weekend hadden Cartujano en ik wedstrijd op de stal waar wij nu staan.

Helaas hadden wij het hele weekend een grote miscommunicatie. We kwamen niet eens normaal in stap over het terrein zonder dat hij in mach 10 achteruit ging, tot aan omhoog komen aan toe. Nee het was niet ons weekend..

Zaterdag avond mochten wij om 22:30 (ongeveer) begon op zich best aardig, maar tijdens galop stuk ging hij ervandoor.

Aardig strenge jury die niet bang was om onvoldoendes te geven, 5 voor de middendraf, 5 voor niet gesloten stilstaan, 4 voor niet recht naar achteren en een 6 voor halstrekken. Onderaan mijn protocol stond nog ” weinig souplesse”. Dat was de kers op de taart, als Cartu 1 ding wel is… wat al met al in een 170 resulteerde. Onze  tweede proef ging voor mijn gevoel beter. (voor mijn gevoel..) Middendraf weer een 5, uitzwaaien met halve voltes ene keer een 4 en de andere keer een 5. Middengalop gaf ik gas maar kregen wij ook een 5, weinig controle. Halstrekken een 5, met daarachter spanning. Hij kwam er even uit maar deed dat toch echt. Volgende middengalop een 6, verschil zien?  Onderaan stond meer controle… Deze proef resulteerde in een 172..

Dus. Dat.

Zondag, nieuwe dag, nieuwe kansen. Lekker vroeg na gister avond mochten wij om 9:45 starten.

Zo dacht ik erover, Cartujano niet echt. Ik had besloten om de proeven door te zitten. Voor mijn gevoel gingen deze proeven beter.  Helaas veel onvoldoendes met daarachter te diep. Twee keer een 5.5 voor het wijken waar wij normaal standaard tussen de 6.5 en 7 rijden. Halstrekken op de volte ook een 5.5 met niet recht oversteken? Man, ik reed toch écht een beste volte? Voor deze proef hadden wij 177.5 gereden met een notitie met de vraag waarom ik zo kort in de hals begon, schuif paard van je af..

Proef 2 ging een stuk beter, tenminste het begin, gezien ik daarna 3 keer een 4 achter elkaar had. Waar ook niks achter staat. Zo van, you know why… Helaas, dat wist ik niet. Echter deze proef wel weer een 7 en een 7.5 voor het wijken. Deze proef hadden wij ook 177.5 gereden met de notitie: Je had hem beter voor elkaar maar dan wordt hij enthousiast, jammer…

Ja erg jammer inderdaad, wisselende gevoelens hierover. Wij gingen zo goed en dan ineens bam. Muur. Complete kortsluiting… Ondanks dat, staat de 24e de volgende wedstrijd voor de deur. Maar even goed verder oefenen..

 

~ L2 + 4