Eerste wedstrijd van het jaar!

Het was zover!

Vandaag op moederdag hadden Cartujano en ik onze eerste wedstrijd van het jaar. Voor het eerst in het L2 óók nog. Daarvoor waren wij naar Mariënweide gereden. Dat ligt in Haarlem omgeving. Ik had daarvoor gekozen gezien het moederdag is en ik ook mijn moeder even kon zien als ik daar heen ging.

Voor deze wedstrijd had ik een nieuw jasje gekocht van Anky short tailcoat in de kleur blauw en een nieuwe broek van pikeur, de nieuwe serie waarin de Candela een siliconen zitting heeft.

De reis erheen was best pittig, totaal 5 uur in de auto gezeten. Juke kon gelukkig groom zijn. Zelf stond ik al om 6:00 Cartujano te vlechten. Ja ja.. 6:00 op stal, dat betekende echter 5:30 op. Ik moet eerlijk toegeven, ik heb betere ochtenden gehad.

Gelukkig was ik op tijd op de locatie aangekomen. Alleen toen ik eenmaal erop zat bleken ze 30 minuten in te lopen met de starttijden. Ik was allang blij dat ik op tijd aangekomen was.. heb je dit. Voor zover ik kon heb ik ingereden en daarna zijn wij maar naar de wedstrijd ring gegaan. Onder het mom van gaan met die banaan.

Tijdens het inrijden voelde hij heel fijn. Hij schrok wel een keer van een mestbak. Stel je voor dat die je ineens aanvalt… van de meerdere vlaggen en grote reclameborden deed hij dan weer niets. Snap jij het?

In de wedstrijd ring sloot hij zich erg af van alle hulpen die ik gaf. Waardoor ik voor mijn gevoel te groot moest inkomen om überhaupt iets van reactie te verkrijgen.

Uiteindelijk hadden wij nog 184,5 en 173,5 gereden. Dat betekend dat wij een winst puntje gereden hebben in de L2! Onze eerste punt!

~ L2 + 1