Lusitano keuring 2016

Vandaag was er een spannende dag aangebroken… Digitalus en ik rijden namelijk mee met de Lusitano keuring. Dat alleen was al best een dingetje, maar dit was dus onze eerste keer op vreemd terrein… en dan nog in een keuring, op het KNHS centrum in Ermelo. Ach zo gezegd zo gedaan… toch…?
IMG_8013.jpg

Daar staan wij dan als nummer 43…

Vroeg in de ochtend had ik Juke opgehaald om samen naar stal te rijden. Bij aankomst hadden wij Digi gewassen en zijn transport beschermers om gedaan, met zijn dunne Bucas deken en een mooi nieuw Anky halster. Gezien zijn weide halster ondertussen om te huilen is zo vies…

Na alles in de wagen gedaan te hebben kon Digi erin. Gelukkig is hij super makkelijk te laden. Ruim op tijd gingen wij rijden vanuit Starnmeer naar Ermelo. Toch nog een flink stukkie kwamen wij achter. Bij aankomst zag ik Hester haar wagen al staan en bij de stallen kwamen wij erachter dat zelfs onze stallen naast elkaar stonden. Digital liep als een mak schaapje achter ons aan naar de stallen. Op Trovador (hengst van Hester) en Digital na waren er een paar flink kabaal aan het maken. Gillen naar elkaar en snuiven. Digital liep zo zijn stal in en ging op onderzoek uit. Mega relaxt. Ik was daar wel een beetje van onder de indruk. Knap kind!

Wij hadden echt ruim de tijd om alles rustig te doen. Gezien eerst de merries nog aan de beurt waren, daarna de merries met veulen. Volgens mij hadden wij ook nog iets gemist. Veel gefilmd, maar eigenlijk vergeten om tussendoor nog te praten hehe…

Het inrijden ging best oké. Tussen alle andere hengsten was hij heel braaf. Tijdens het voorstellen zelf hadden wij te veel spanning die de gangen nogal erg beïnvloedde. Hierdoor behoorde wij niet tot de top 5 die langer in de ring mocht blijven. Jammer maar ik was al zo trots op Digital en ook wel een beetje op mijzelf. We hebben er gereden, zijn samen uit de ring gekomen en wat een ontzettend braaf paard. Love love love mijn grote Digitalus!

Hieronder kunnen jullie een gedeelte van de dag zien. Veel kijk plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s