Victory is ours!

Vandaag, aan het begin van de avond, hadden Cartujano en ik onze eerste indoor wedstrijd sinds … een heule lange tijd. Vorig jaar winter zijn we namelijk niet gegaan. Mede dankzij dat ik erachter kwam dat een binnenbak misschien niet helemaal ons ding was. Soms, soms moet je je daarover heen zetten en toch gewoon opgeven voor die indoor wedstrijd, of die wedstrijd op het terrein waar jij en je paard zich niet helemaal happy voelen. Iets met grenzen verleggen.

Vanavond mochten Cartujano en ik rond 18u. Papa was mee, die mocht weer zijn magic trick uitvoeren met de paardenwagen. Ook ging Maaike mee. Daar heb ik nu sinds juli les van. Zij kon mij helpen met losrijden en het voorlezen van de proeven.

De bak waar je in mocht rijden was een 20×60 bak, de wedstrijdbak was wel 20×40. De hoefslag was best pittig zwaar. Dat niet alleen, het was mega warm. Dat in combinatie met een paard dat al aardig in de wintervacht zit is ook best pittig.

Overal was ik best tevreden over hoe het gegaan was. Maar ik wist niet zeker of het genoeg was. Ik had zuinig gereden op de middengangen, zowel in draf en galop. Vanwege de bodem.

Maar toen… toen kwam de uitslag. 2 keer eerste! De eerste proef is 191,5 met jury commentaar ‘Goede combinatie, fijn om naar te kijken. Werk aan middengalop voor die dubbele winstpunt!’  De tweede proef was het centje een beetje op en viel hij uit de galop. Daar hadden we 186, met ‘Jammer van foutjes!’

Dat is natuurlijk ook super leuk om te horen.

Maar dat betekend ook dat wij naar het M mogen! Woeehooeee!

L2 +10

22491867_10208433362270520_5441032229304700315_n.jpg