You shall give me bananaaaaa ~ ijs

 

IMG_7426.jpg

Wil je weten hoe je dit toetje maakt? Lees dan snel verder. Je krijgt er geen spijt van… echt niet.

Benodigdheden :

– Keuken: blender: wij hebben de vitamix blender met een blenderstok, vriezer, magnetron, pan, kookpit

– Bananen

– Amandelmelk (Is het lekkerste, hennep melk of ander soort melk hebben wij geprobeerd, maar was niet echt een groot succes)

– Pure chocola

– Amandelnoten (of schilfers, wij hebben voorkeur voor de noten)

– Vanille essence

– ahorn siroop

Hoe doen wij dit?

– Voordat je echt kan beginnen met je bananen ijs, moet je bevroren bananen hebben. Wat voor ons het beste werkt is de banaan (zonder schil) in schijfjes snijden en die vervolgens in een zakje te doen. Deze leg je in de vriezer. Tip: Werkt het best als je ze een dag van te voren in de vriezer legt. Dan weet je zeker dat ze goed bevroren zijn.

– Als eerste haal ik altijd de bananen uit de vriezer en probeer ik de schijfjes enig sinds los van elkaar te krijgen. (Anders vermoord je de blender… kuch) Door het zakje buiten de vriezer te leggen gaat het natuurlijk ontdooien. Je kan het ook meteen in de blender gooien, maar die blender zou het op prijs stellen als je ze eerst even buiten de vriezer legt.

– Ik doe altijd eerst de amandel nootjes in een zakje en plet ze een beetje, zodat je stukjes krijgt. Dat eet wat fijner.

– Zet een pannetje op het vuur en doe daar de amandel noten of schijfjes is, totdat ze lichtjes bruin zijn. (Let op: kan ineens heel snel zijn als je niet oplet. Verbrand zijn ze echt niet lekker.) Als ze de een lichte tint hebben kan je ze in een bakje doen. Dan kan je daarover de ahorn siroop. Even roeren zodat ze allemaal siroop hebben.

– De pure chocolade (wij gebruiken meestal de hands-off) in de magnetron opwarmen. (Let op: niet te lang, want dan veranderd de structuur en ook dat is echt niet lekker.)

– Daarna stop ik de bananen in de blender met een scheur amandel melk. Afhankelijk van hoeveel je erin wilt, hoe meer hoe romiger de structuur wordt. Daar voeg ik ongeveer meestal een theelepel vanille essence. (Zelf gemaakt) Ook hieraan kan je nog een kleine scheut ahorn siroop doen, maar dat hoeft niet. Zelf vind ik dat altijd wel lekker. Dan zet ik de blender aan. Dit duurt meestal wel even, blender kan het zwaar hebben hiermee. Ik zet hem tussendoor een paar keer uit en haal dan met de lepel alles van onder naar boven. Maar als je kleine porties klaar maakt red de blender het meestal wel.

Daarna is het natuurlijk even proeven!

Dan schep je het ijs in de bakjes of bekers, chocola en amandelnoten erover en eten maar!

IMG_7955.jpgIMG_7952.jpgIMG_7950.jpg

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s