Zadelmaker poging 2: deel 2

Gaap gaap en nog eens gaap…

Vandaag mocht ik naar het mooie Drenthe afreizen. Een rit van ongeveer 2 uur en een kwartier als het mee zit. Gelukkig was het redelijk rustig op de weg.

Voor Caroline er was had ik een poging gedaan om Dolár enig sinds te fatsoeneren.. Man man wat een varken, maar wel een mooi varken hoor.

Gisteren waren wij al met al z’n 4 uur bezig geweest met passen en op en af stappen.

Vandaag waren wij een stuk sneller klaar dan gisteren. Caroline liet al snel weten dat Dolár een kleiner zadel nodig had dan de andere twee. Ook Dolár liet erg duidelijk weten wat hij wel fijn vond en wat niet. Dolár maakt heel snel zijn stap niet goed af en wilt in draf nog wel eens het tempo overnemen. Dat merkte ik met name als hij het zadel minder fijn vond. Met het gekozen zadel was zijn stap heel fijn en zijn algemene ritme een stuk rustiger. Dolár reed ik ook met een Fairfax Gareth Monoflap, hiervan konden wij een gloednieuwe krijgen maar die zat gek genoeg een stuk minder fijn dan degene waar wij op test hadden gereden. Gelukkig konden wij het test zadel dan ook overnemen.

Alle drie dus een nieuw zadel, redelijk rib uit je lijf als je het mij vraagt. Maar…. Paarden blij, kont blij = baasje blij.

Dankjewel Caroline! Voorlopig kunnen de schimmels en ik weer aan de gang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s