Zadelmaker poging 2 deel 1

Vandaag had ik weer een zadelmaker erbij voor de paarden. Helaas kwam ik er met het zadelatelier niet uit voor alle paarden. Hierdoor hadden wij besloten het hierbij te houden en had ik contact opgenomen met een nieuwe zadelmaker. Caroline Jansen van Flevo Horse Support kwam voor Digi een nieuw zadel aanmeten en flappie zijn zadel nakijken. Ik had namelijk al enige tijd het gevoel dat zadel ook niet lekker lag. Dan hebben we nog Dolár in het verre Drenthe.. die is morgen ochtend (zucht… vroeg…) aan de beurt. Maar hé, comfort gaat voor!

Caroline verkoopt verschillende merken zadels waaronder het merk Fairfax. Ja die verkopen dus ook zadels, mocht jij dat niet geweten hebben… Dan weet je dat nu, ik wist het zelf ook niet…

Wij begonnen met Digi met de Fairfax Gareth Monoflap. Wat betekend dat je maar 1 zadelflap heb in plaats van twee, hierdoor heb je beter contact met je paard. Ik merkte een groot verschil in zijn lopen. Plus dat ik zelf ook erg lekker zat. Alleen wilde ik niet te hard van stapel lopen gezien hij morgen weer een hele andere reactie zou kunnen geven. Maar voor nu… echt ,mega fijn! Fijn aan de hulpen, makkelijk in de aanleuning en liep zijn oefeningen braaf.

Helaas bleek flappie zijn zadel dus helemaal niet te passen op zijn rug. De boommaat was verkeerd en de vulling van het zadel ook. Het zadel zat zo naar dat als je erop zou zitten je eigenlijk echt op zijn rug zat… Zijn rug bleef ook erg arm in de spieren ondanks het werk dat wij deden. Dus gevoel werd bevestigd. Cartujano kreeg ook een fairfax zadel op, de Fairfax Original Monoflap. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dat nou moet omschrijven. *fireworks?* Wauw wauw, wat ging die lopen. Ik moest een gaatje korter zitten om hem bij te houden. Zijn bewegingen werden een stuk groter, beter/rustiger ritme, aanleuning een stuk rustiger en zelfs zijn galop ging een stuk beter. Goed. Dat was dus heel duidelijk.

Two down… one to go.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s