Eerste les met Digital

Vandaag had ik mijn eerste les met Digital bij Hester. Dat was voor beide weer even wennen. We hadden gewerkt aan het wijken en daarbij het tempo hetzelfde te houden en in de juiste houding. Wat nog een hele klus was, gezien hij te snel ging of zijn kont voor zijn schouder kwamen. Ook heeft Hester mij laten voelen hoe een andere draf voelt. De tweede draf. Een draf die erin gereden is. Ik moest mij voorstellen dat ik mijn hielen naar elkaar wilde halen en daarmee een soort van squees. Maar zonder andere delen van je been aan te spannen. Lastig! Uiteindelijk lukte het, maar het voelde heel raar! Je krijgt als het ware een langer moment dat je in de lucht zit. Alsof je op een skippybal zit. Ik denk dat dat het gevoel ongeveer beschrijft. Misschien moet ik dit nog eens op de film zetten. Het verschil ertussen. Om een beeld te geven.

Hierna maakte we de overgang naar de galop. Hoe groot Digital ook eigenlijk is, kan hij super makkelijk verzamelen in de galop.

We eindigde fijn, maar hebben nog een hele lange weg te gaan.

Na Digital gereden te hebben was ik nog even op Cartujano gestapt. Dat zat meteen weer heel anders natuurlijk. Ik kom er steeds meer achter dat Cartu vergeleken met Digital een stuk minder makkelijk zit. Cartujano ging vandaag heel goed. Hij kon zijn contragalop een stuk beter vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s