Eerste les in het oosten

Vandaag hadden Cartujano en ik onze eerste les bij Hester sinds onze aankomst.

Cartujano was zoals gewoonlijk best druk, maar na lang laag ingestapt en gedraafd te hebben werd hij beter.

Tijdens de les hebben wij gewerkt aan de draf. Tenslotte is dat de gang waar je het meest aan kan sleutelen. Cartujano heeft van zichzelf geen mega draf, maar voor een Spanjaard echt niet slecht.Wij begonnen met de hals/neus houding van Cartujano. De juiste houding vind hij heel lastig om aan te houden. Hij loopt al snel te diep en te hoog met zijn hals. Om dat mogelijk te maken moest hij veel meer voorwaarts gaan denken. Neus eruit in plaatst van verstoppen. Reageren op het been. Dat betekend niet het paard als een malle door de bak heen schoppen.

Na de aanleuning beter te hebben gekregen en de juiste reactie op het been gingen we werken aan de overgangen naar de draf. Voor het aandraven moest ik proberen Cartujano een pas te laten aantreden. Naar een soort van piaffe. Vanuit daar gingen we dan door naar de draf. Dat deed Cartujano eigenlijk heel goed! Na een paar keer herhalen gingen we over naar het galop gedeelte. In de L proeven moet je namelijk enkele passen verruimen op de volte. Nu lukt dat verruimen wel aardig, maar het terug komen is another koekie.

In de galop hebben wij ook gewerkt aan een stukje contra. Dit deden wij door middel van in de galop de diagonaal op te rijden en dan terug naar draf te gaan. Om uiteindelijk de hele diagonaal in galop te proberen. Cartu zou Cartu niet zijn als hij er helemaal voor ging en sprong prachtige wissels. Niet helemaal de bedoeling jongen! Uiteindelijk werd hij een beetje heet en kon hij ineens super goed verzamelen. Helaas kan je hem dan niet meer zo goed bereiken.

Uiteindelijk kregen we het redelijk voor elkaar en hadden we de les tevreden afgesloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s