Eerste wedstrijd!

Vandaag had ik mijn eerste wedstrijd gereden! En hoe…

Om 10:15 vanmorgen ging ik naar stal met al mijn spullen voor de wedstrijd. Op stal begon ik met het schoonspuiten van de vieze plekken die vanuit zijn eczeem deken in zijn vacht geregend waren… Gelukkig viel de “schade” mee en was hij zo schoon. Mijn vader kwam helpen met het omwisselen van de plekken van de auto en de wagen. Ook kwam hij voor het eerst een proefje voorlezen. Hij was zenuwachtiger dan dat ik was! Super sacherijnig ook… We hadden natuurlijk op stal al een paar keer geoefend maar het eggie was toch spannend.

Fabienne had op stal al een hengstenvlecht gemaakt bij Cartujano. Gezien zij dat beter kan dan ik en mijn armen er lichtelijk afvallen als ik het doe.

Na al mijn en Cartujano zijn spullen in de wagen gestopt te hebben konden we op pad naar het wedstrijd terrein. Wat deze keer overigens zo goed als om de hoek was.

Na aankomst had ik ons aangemeld bij het secretariaat en de proeven betaald. Vervolgens ben ik gaan opzadelen en mijzelf klaar gaan maken. Een half uur voor mij starttijd liep ik naar de bak waar je mag inrijden. Nog voordat ik erop zat of überhaupt in de bak was werd ik al omgeroepen! Dat was even een klein shit momentje…

Toch maar snel erop geklommen en naar de wedstrijd ring gegaan. Daar heb ik nog een beetje een poging gedaan om Cartu “warm” te rijden. Na het teken van de jury begon mijn vader al voor te lezen. Alleen had ik na het oefenen thuis gevraagd of hij iets sneller kon lezen… Misschien raad je het al. Hij las veel te snel voor. Met het gevolg dat hij twee figuren voor mij uit aan het lezen was. Ik probeerde nog zacht te zeggen dat hij iets langzamer moest lezen, maar hij begreep niet wat ik zei en raakte in een lichte paniek aanval. Daarna zei ik laat maar, lees maar door!

De eerste proef ging alsnog goed. Papa moest even hard lachen na de proef. Voor de tweede proef was hij even naast de voorlezer van degene die voor mij was gaan staan om te luisteren hoe diegene het nou precies deed. Zo ging de tweede proef nog beter!

Beide even goed gelachen. Het is ook wat dat voorlezen. Zeker als je geen flauw idee heb hoe en wat betreffende de bak letters en figuren!

Uiteindelijk hebben wij 189,5 en 194,5 gereden. Dat betekend 2 winst! Onze eerste punten!

Happy me!

~ B+2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s