De eerste trip

~ 11 december 2015 -14 december 2015 ~

img_3807

Zo daar zat ik dan helemaal alleen op Schiphol met mijn boarding pass in mijn hand. Het was niet mijn eerste keer alleen vliegen. Wel was het de eerste keer naar Portugal. Daarom vond ik het toch een beetje spannend.

Nadat Bruno bij ons op stal was geweest en ik met hem gepraat heb over de toekomst en mijn ideeën. Hadden we de afspraak gemaakt dat ik naar Portugal zou komen om hem daar bezig te zien en wat paarden te bekijken.

Rond een uur of 19:30 was ik aangekomen met al mijn spullen. Ik ben maar gewoon achter de meute aan gelopen, ik dacht dan zit ik wel goed. Totdat ik erachter kwam dat zij niet naar de bagage band gingen…

Ik had bij het TRYP Lisboa Aeroporto Hotel een kamer img_3809
geboekt. Een hele mond vol. Een 4 sterren hotel op loop afstand van het vliegveld werd mij verteld. Alsnog maar even kijken op maps of ik wel goed ga lopen. Natuurlijk loop ik altijd eerst standaard de verkeerde kant op.Uiteindelijk kwam ik zonder kleerscheuren aan in het hotel. Met een prima kamer al zeg ik het zelf.

De volgende ochtend werd ik door Bruno opgehaald om naar de fokkerij te gaan. Hier heeft hij mij een rondleiding gegeven en heb ik natuurlijk Alberto ontmoet. De eigenaar van de fokkerij. Het was wel even een cultuurshock, zo anders als bij ons. Een hele andere bouwstijl ook. Heel bijzonder om mee te maken.

IMG_3861.jpg

Op de foto hier links zie je de Lusitano hengst Golias do Penedo op de poetsplaats staan. Een van de zelf gefokte paarden.

Hij is 4 jaar en een van de paarden waar ik op mocht rijden. Bruno vond dit het geschikte paard voor mij. Echter vond ik hem in eerste instantie niet zo. Maar nadat ik erop had gereden was ik van gedachte veranderd. 4 jaar en dan zo braaf en netjes bereden. Diepe respect.

11823071_10153528224058044_4295405715158919871_o.jpg

Ook hebben zij mij wat 3 jarige paarden laten zien. Waaronder deze H Trovas do Penedo. Een zoon van de Grand Prix hengst Trovador da Raposa, het paard van Hester.

Hieronder zie je de 4 jarige Guardião do Penedo. Een ware beauty met een power waar je u tegen zegt en een zeer aanwezig karakter. Eentje die echt de in de spotlight wilt staan.

12096126_10153682420388044_8930357340159252825_n.jpg

En dan het paard waarvoor ik dan daadwerkelijk naar Portugal ging. Dolár do Penedo. Een 8 jarige hengst. Een ware gentleman. Super relaxt in de omgang . Los laten en blijven staan, geen hinnik naar de andere Hengsten of de merrie’s. Zeer correct opgevoed dus. Daarbij kan hij ook nog eens bizar lopen. Bruno had hem perfect voorgesteld.  Zo veel mogelijk laten zien wat deze bink in zich had. Waaronder een piaffe waar menig mens en dier nog wat van kan leren.

13615372_10205293676140329_9173814932252584417_n.jpg

Tijdens deze dagen heb ik een beetje van alles mee mogen smullen. Dan heb ik het nog niet over het eten.

In het plaatselijke dorpje waar wij heen gingen voor de lunches kon je al een zeer uitgebreid gerecht hebben met alles erop en eraan voor maar €16. Nee geen grap!

Ook had Bruno mij meegenomen naar andere restaurants in Lissabon. Stuk voor stuk erg goed!

Kortom een geweldige ervaring rijker. Nu is het tijd voor vakantie, genoeg tijd om alles te laten bezinken.

Bedankt Bruno!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s